ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ..........ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ.

 Δεν υπάρχει πλέον διότι χωρίς άμυνα σε αυτά τα νησιά, η άμυνα μέχρι και την ενδοχώρα δεν είναι ισχυρή και δεν μπορεί να είναι λόγο των υποδομών αλλά κυρίως λόγο της γεωμορφολογίας που στην πρώτη περίπτωση είναι ιδανική από γεωστρατηγικής άποψης. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση εισβολής, χωρίς οπλικά συστήματα και στρατό σε αυτά τα νησιά, ο εισβολέας μπορεί να φτάσει εύκολα ως την ενδοχώρα! 




Είναι γεγονός πώς η κυβέρνηση της χώρας μας ενάμιση χρόνο πρίν από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία πήρε εντόλη να στείλει οπλισμό ως βοήθεια στην Ουκρανία στον πόλεμο απέναντι στην Ρωσία.

 Ο οπλισμός λοιπόν που στάλθηκε ήταν από το πιο σκληροπυρηνικό, (γεωστρατηγικά μιλώντας πάντα) σύμπλεγμα των νησιών μας στο Αιγαίο. Νησιά που λόγο της δομής τους και της γαιωμορφολογίας της περιοχής γενικότερα, προσφέρονται ως φυσική αδιαπέραστη κάλυψη πολεμικών πλοίων και μη από ραντάρ, προσφέρονται ακόμα σαν πολλά ''πλωτά'' πολυβολεία για το πυροβολικό, προσφέρονται ως φρούρια αλλά και ως αλυσίδα τροφοδοσίας από το ένα νησί στο άλλο. 

Αν αυτά λοιπόν τα νησιά δεν είναι εξοπλισμένα όπως επιβάλλεται, ή ακόμα χειρότερα δεν έχουν καθόλου βαρύ οπλισμό επάνω τους, σε περίπτωση εισβολής από τους απέναντι, δεν θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουν και να αποκρούσουν καμία απειλή χωρίς την αντιαεροπορική ομπρέλα και την δύναμη πυρός που διέθεταν μέχρι πρότινος τα νησιά μας.

 Θα τονίσω ακόμα ότι σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας, θα χρειαστούμε από εβδομάδες έως και μήνες ώστε να τα μεταφερθούν από την ενδοχώρα βαριά οπλικά συστήματα, οχήματα και θωρακισμένα την ώρα που οι ''καλοί'' μας γείτονες κυρίως λόγο απόστασης αλλά και εξοπλισμού που διαθέτουν πλέον, (πολύ μεγάλο όγκο μεταγωγικών, μεταφορικών και αποβατικών), έχουν την δυνατότητα σε ελάχιστο χρόνο να κάνουν απόβαση και να τοποθετήσουν τεράστιο όγκο οπλικών συστημάτων που σημαίνει πως αν συμβεί, χάνεις το νησί διαπαντός και αμετακλήτως.

 Οπότε τα νησιά μας σε αυτό το σύμπλεγμα, κυρίως προσφέρονται ως απροσπέλαστη πρώτη γραμμή άμυνας η οποία μας έδινε σε αυτό το γεωγραφικό σημείο την λεγόμενη και γνωστή σε όλους ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ η οποία και δεν υπάρχει πλέον.

 Δεν υπάρχει πλέον διότι χωρίς άμυνα σε αυτά τα νησιά, η άμυνα μέχρι και την ενδοχώρα δεν είναι ισχυρή και δεν μπορεί να είναι λόγο των υποδομών αλλά κυρίως λόγο της γεωμορφολογίας που στην πρώτη περίπτωση είναι ιδανική από γεωστρατηγικής άποψης. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση εισβολής, χωρίς οπλικά συστήματα και στρατό σε αυτά τα νησιά, ο εισβολέας μπορεί να φτάσει εύκολα ως την ενδοχώρα! 


Οπότε πλέον ως γεγονός έχουμε την κυβέρνηση που προχώρησε σε μια συνάντηση αυτές τις ημέρες, δηλαδή πολύ λίγο μετά την εκλογική διαδικασία στην οποία και αναδείχτηκε νικήτρια, λόγο αδράνειας και αεργίας από εμάς τους ίδιους τους Έλληνες στην συγκεκριμένη διαδικασία, παρόλο που το οφείλουμε και έχουμε χρέος κυρίως απέναντι στα παιδιά μας και στους προγόνους μας,

 Στους ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, που αν ήταν τρόπος να πάρουν θέση τούτη την στιγμή, πραγματικά δεν ξέρω που θα κρυβόμουν από ντροπή και μόνο. Είχαμε την επίσκεψη και συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία λοιπόν με το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 Αυτή ήταν μια συνάντηση ώστε να συζητήσουν και να βρεθούν οι λύσεις όπως οι ίδιοι λένε για ... τις διαφορές ή μάλλον για τις απαιτήσεις και τις παράλογες-παράνομες αξιώσεις που υπάρχουν από Τουρκίας μεριά για Ελληνική γη και ύδωρ!

 Ο "σοφός και πατριώτης" κατά τα άλλα όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι πρωθυπουργός μας αποφάσισε ή μάλλον... εκτέλεσε κατά γράμμα τις από έξωθεν εντολές και παρέδωσε γή και ύδωρ σαν μια άλλη συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που η επιτροπή πνευματικών δικαιωμάτων της Ε.Ε αποφάσισε και αυτή με την σειρά της όλος τυχαίος, να εγκρίνει το αίτημα της Τουρκίας για καταχώρηση της ονομασίας του Αιγαίου μας ως "Turkaegean" πλέον που σημαίνει "Τούρκικο Αιγαίο". 

Όσο αναφορά τώρα τις ενέργειες του πρωθυπουργού μας να αναφέρω πως με επίσημα στοιχεία του BBC, από ολόκληρο το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα μας βρίσκεται στην 8η θέση όσο αναφορά την κοστολόγηση οπλισμού που έχει αποσταλεί ως ενίσχυση της Ουκρανίας απέναντι στην Ρωσία με το πόσο να ανέρχεται στα 270.000.000 εκ. 

Για την ιστορία, πίσω της, στο συγκεκριμένο θέμα η Ελλάδα έχει αφήσει χώρες όπως η Γαλλία με κοστολόγηση στα 155.000.000 εκ. Ακόμα να προσθέσω πως όσο αναφορά την συνάντηση με την Τουρκία, οι Τούρκοι πανηγυρίζουν καθώς συμφωνήθηκε να μην αντικατασταθεί η πληθώρα οπλικών συστημάτων που στάλθηκε στην Ουκρανία όπως τα αυτοκινούμενα πυροβόλα m-203 (εξαιρετικά ικανό και ισχυρό οπλικό σύστημα), όπως οι ρουκέτες 122 χιλιοστών G-2000, όπως οι μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών για τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70, όπως τα BNP-1 (ένα πολύ ικανό άρμα παρόλο τα χρόνια του) που τελικά δεν θα αντικατασταθεί από TOMA όπως είχαν υποτίθεται δεσμευθεί Αμερικάνοι και Γερμανοί και που αν αυτό γίνει σε ένα βαθμό, θα μείνουν αυστηρά στην ενδοχώρα που μας είναι σχεδόν αχρείαστα σε σχέση με τα νησιά! 

Δηλαδή αποφασίζουν οι ξένοι για το πως θα χρησιμοποιούμε τον οπλισμό τον δικό μας, τον οπλισμό που οι Έλληνες έχουν χρυσοπληρώσει για την διασφάλιση της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ μας στα δικά μας νερά, στον δικό μας εναέριο χώρο, στα δικά μας εδάφη! Αυτό λοιπόν που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες είναι πως χωρίς κυριαρχία δεν υπάρχει ασφάλεια σε κανένα τομέα και πλέον οι περιοχές εκεί γίνονται ''έρμαιο'' των ορέξεων κάθε αλλογενή, και εξωτερικού παράγοντα ανάλογα με τους στόχους και τους σκοπούς που έχει με βάση τα δικά του συμφέροντα και μόνο! 
Όλα αυτά πάντα με τις ευλογίες και την συγκατάθεση εννοείται όχι μόνο της προδοτικής κυβέρνησης μας, αλλά και σύσσωμης της βουλής των Ελλήνων, δηλαδή όλων των κομματικών παρατάξεων τα οποία και την απαρτίζουν από την στιγμή που όλοι συντελούν παραμένοντας και εμμένοντας στις παράνομες θέσεις τους, αποδεικνύοντας μας με τις πράξεις τους καθημερινά ότι όλοι ελέγχονται και εκτελούν εντολές ξένων κέντρων και πως όλα αυτά είναι απέναντι στον Έλληνα και μόνο! 
Επίσης συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν συζητήσεις ώστε να μειωθεί ο ελληνικός εναέριος χώρος όπως και ζήτησαν οι Τούρκοι με αντί πρόταση της Αθήνας να λέγεται πως θα το δεχτούν υπό τον όρο να αυξηθούν τα ναυτικά μίλια της Ελλάδος από 6 στα 8... Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως η Ελληνική κυβέρνηση όλος τυχαίος και πάλι έχει ξεχάσει εντελώς τα 12 ναυτικά μίλια όπου έχουμε σαν χώρα αναφαίρετο δικαίωμα να ενεργοποιήσουμε οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θελήσουμε. 

Η Ελλάδα λοιπόν σαν διάδοχο κράτος της Ιταλίας με βάση την συνθήκη των Παρισίων της 10ης Φλεβάρη του 1947, με το άρθρο 2 του Ν.2321/1995 κυρωτικό της Σύμβασης του Δικαίου της θάλασσας, προβλέπεται ότι  <<η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα κατ' εφαρμογή του άρθρου 3 της κυρούμενης Συμβάσεως να επεκτείνει σε οποιονδήποτε χρόνο και εύρος της χωρικής θάλασσας μέχρι 12 ναυτικών μιλίων>>.  
Θα κλείσω αναφέροντας πως δεκαπέντε χρόνια πριν την συνθήκη των Παρισίων έχουμε οριοθέτηση στην περιοχή των Δωδεκανήσων όπου και ισχύει η συμφωνία της 4ης Γενάρη 1932 και το πρωτόκολλο της 28ης Δεκέμβρη 1932 μεταξύ Ιταλίας και της ίδιας της Τουρκίας και για την οποία συμφωνία η Ελλάδα θεωρείται όπως ανέφερα παραπάνω διάδοχο κράτος της Ιταλίας στη συμφωνία με βάση την Συνθήκη των Παρισίων.

Θα κλείσω απλά αναφέροντας αυτό που όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε όχι απλά να το γνωρίζουν, αλλά να το έχουν μέσα τους βαθιά χαραγμένο, μετά απ' όλο αυτό το αίμα των προγόνων και των παππούδων μας που χύθηκε για να νομίζουμε σήμερα εμείς πως είμαστε ελεύθεροι! Οι ''κύριοι'' αυτοί και μόνο που μπήκαν στην διαδικασία να πάνε σε συζήτηση ώστε να συζητήσουν για αυτά που με βάση το διεθνές δίκαιο, τις οριοθετήσεις, τις συμφωνίες και τις συνθήκες είναι δικά μας συντελούν ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Οπότε οποιαδήποτε ανοχή από εμάς τους Έλληνες, θεωρείται ενοχή!
  

         ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΣΥΝΘΗΚΗ                                                  

                                                                           Εμμανουήλ Κυπραίος Υποψήφιος     Βουλευτής με την Ε.ΣΥ. "Ελλήνων   Συνέλευσις" στον Νομό Ηρακλείου
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6976177306  email cypreus.emanuel@gmail.com


 





Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5, 
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια