ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Φωτιές-περιβάλλον-αιολικά πάρκα

 Παραθέτω τον χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με φίλτρο στις απορριπτικές αποφάσεις και στις αιτήσεις υπό αξιολόγηση - περιοχή δυτικής Αττικής (υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου για οποιαδήποτε περιοχή της χώρας).



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Παραθέτω τον χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με φίλτρο στις απορριπτικές αποφάσεις και στις αιτήσεις υπό αξιολόγηση - περιοχή δυτικής Αττικής (υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου για οποιαδήποτε περιοχή της χώρας).
Εστιάζω στην δυτική Αττική με τα Γεράνεια Όρη που είχαν καεί πριν 2 χρόνια και το όρος Πατέρας που καήκε πέρυσι και καίγεται και φέτος. Θα παρατηρήσετε πως έγιναν αιτήσεις που απορρίφθησαν (κόκκινα πολύγωνα) και έχουν επανέλθει με νέες αιτήσεις (κίτρινα πολύγωνα).
ΠΟΙΟΙ όμως και ΠΩΣ; Καταβάστε το excel της ΡΑΕ με τις εταιρίες που έχουν κάνει αιτήσεις (κύκλος Ιουνίου 2023) και απλά θα εκπλαγείτε.
Όχι διότι θα δείτε κάποια μεγάλα ονόματα (αυτά υπάρχουν και ήταν τα πρώτα που άνοιξαν την αγορά στην Ελλάδα) αλλά διότι θα δείτε δεκάδες άγνωστες μικρές εταιρίες (μάλιστα κάποιες μεγέθους ΙΚΕ) οι οποίες ζητάνε να κάνουν επένδυση εκατομμυρίων ευρώ (παραγωγή της τάξης των MW).
Πως είναι δυνατόν εταιρίες με σχεδόν μηδενικό κεφάλαιο να παίρνουν τέτοια έργα;
Η υπόθεση βρωμάει από παντού και ελπίζω το κράτος που δυστυχώς είναι αρωγός της κατάστασης αυτής προτάσσοντας ως δικαιολογία την πράσινη ανάπτυξη να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που συμβαίνει στην χώρα και έστω και αργά να σταματήσει άμεσα τις επενδύσεις στον τομέα αυτό. Αλλιώς δεν θα μείνει ούτε ένα βουνό που δεν θα καεί - σχόλια πως οι επενδύσεις είναι νόμιμες δεν είναι αποδεκτές διότι το νόμιμο αυτό προήλθε μετά την νομολογία ΣτΕ της νυν προέδρου της Δημοκρατίας στην υπόθεση Θίσβης - μέχρι τότε απαγορευόταν ρητά η εγκτάσταση ανεμογεννήτριας σε καμένη/αναδασωτέα έκταση.
Υ.Γ.1 Προκαλώ όποιον έχει αντίρρηση πάνω στις απόψεις μου να με προσκαλέσει σε δημόσιο φόρουμ/συνέδριο να παρατάξουμε στοιχεία και δεδομένα με υλικοτεχνική μελέτη κόστους-απόδοσης επένδυσης, περιβαλλοντική μελέτη και να αγγίξουμε και το θέμα των συμβάσεων.
Υ.Γ.2 Στον χορό της καταστροφής μπήκε σήμερα και το νησί της Ρόδου
ΠΗΓΗ:Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, Κατεύθυνσης Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
MSc, Περιβαλλοντικών Σπουδών και Κλιματικής Αλλαγής
AMS member

Περιβάλλον.............Στην Ελλήνων Πολιτεία--

 Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό.


21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.
21.2. Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί. ΣΕΛΙΔΑ 32 από 40
21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.
21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.
21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.
21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.
21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.
21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.
21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).
21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.
21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
ΣΕΛΙΔΑ 33 από 40

 





Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5, 
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια